Sider

mandag den 2. juni 2008

Rabarbersaft, aspargesforret og madmænd

Hjemme fra arbejdet og nyder et glas rabarbersaft på endnu en vidunderlig solskinsdag. Bruger blog-pladsen til at takke 'mit' mande-madhold for en dejlig afslutningsfest forleden.

Dansk natur og kultur når de er smukkeste, godt kød fra Weberne, hjemmelavet is, danske jordbær,
friske hvide asparges fra Søren Wiuff. Godt selskab ikke mindst.

Kameraet var ikke med i byen, men forretten er lige til efterligning, også uden billede. Håber ikke der er copyright på:

Velkogte - og ikke mindst velskrællede :-) - tykke hvide asparges med hollandaise og chips af lufttørret skinke. De papirtynde skiver skinke lægges enkeltvis på bagepapir på en plade og tørres i ovnen til de er helt sprøde. Jeg så ikke efter, mon ikke det tog et kvarter på mellemvarme? Aspargesene var anrettede på enkelte tallerkener med hollandaise på og chips drysset ovenpå. Lige ud af landevejen, skøn landevej.

Mange tak, drenge, for en god aften og et par rigtige hyggelige,
underholdende og madfornøjelige år! Fortsat god fornøjelse.

Rabarbersaft laves i øvrigt af lagen, der sies fra råsyltet rabarber, et af forårets allerbedste tilbehør til stegt fisk og fjerkræ. Lagen blandes med vand efter smag og er dejlig helt koldt med isterninger i. Her med et mynteblad frosset ind i hver terning.

Ingen kommentarer: