Sider

tirsdag den 17. juni 2008

Råsyltet rabarber

Noget af det første, jeg laver, når rabarbersæsonen starter og alt skal være så enkelt som muligt. Senere kommer trifli, muffins, med hvid chokoladesauce, tagine... Det syltede rabarber er sprødt og flot rødt, og er ledsageren til maj måneds rugmelsstegt hornfisk.

Nu er rabarbernes jomfrufase vel overstået, og det giver mere lyst til variationer. I aften er der kommet sennepkorn og lidt salt i lagen. Det er også godt.

Ideen med at råsylte rababrer har jeg fra Stig Henriksen, med sin dejlige, lille restaurant i underetagen af familiens hus med udsigt til Tøndermarsken. Stig bruger grenadine i lagen for farvens skyld, jeg vil hellere beholde den lyserøde. Til 4 som tilbehør bruges:

200 g. rabarber, skåret på skrå i 2-3 mm. tynde skiver
2,5 dl. vand

120 g. rørsukker
evt. 2 spsk. hele sennepkorn
evt. lidt salt

1. Vand og sukker koges op. Evt. sennep og salt tilsættes nu. Lagen hældes kogende over rabarberskiverne, som trækker i en halv time.

2. Lagen sies fra og koges atter en gang op.
Smag på den - skal der mere sukker i, er det nu, det skal i. Lagen hældes igen over rabarberne, som trækker endnu en halv time. Rabarberne tages op af lagen før de serveres. Lagen kan fortyndes og drikkes som saft eller fryses til granité.Rabarberne - med og uden sennep - er også rigtig gode til stegt fjerkræ. I aften til sprød ovngrillet kylling, nye kartofler og smørdampede grønne asparges fra Stengården, vores lokale økogård, som i øvrigt lige har fået en fin hjemmeside - tillykke! Riesling på glas. Et par rå gulerodsstænger gør det ud for grønsager til assistenten, som holder sig helst fra den slags...

Ingen kommentarer: