Sider

fredag den 27. juni 2008

Stærke chilipølser

Jonas - af Jonas kogebog - kogte en chilisauce til at komme i hans lammepølser. Shruk, shrouk, sharouk...? er navnet og den består af:

6 friske grønne og røde chili'er, hakkede groft
1/2 dl. harissa, tomatpure kan også bruges
2 spsk. knust sort peber
2 friske korianderplanter, med rødderne, da vi havde dem
1/2 kop vand

Saucen fik lov til at simre sagt 1/2 time på lav varme. Den var mild nok til at selv jeg kunne lide den, så saucekogeren blev glad da Steffen dukkede op med en stærk habanera chili. Jeg reddede mig lidt af den milde til fennikelpølserne, og saucen simrede 10 minutter mere med den hakkede habanera i.
Shruk'en fremkaldte nu den rette mængde sved på panden, så den blev æltet godt sammen med lammekød, fedt og salt. Selv om kødet var hakket i forvejen, blev det kørte en ekstra tur gennem hakker'en, så pølserne fik en finere konsistens. De blev stoppet i de tynde lammetarme.

Vi skrev ikke mængderne ned, se Grundopskriften og Lammepølser med oliven og feta.

Ingen kommentarer: