Jonas kogebog er for det mest en kærlighedserklæring. Den startede som udkast til en kogebog til min voksen søn, som ringede af og til efter en opskrift på Lynstegte agurker med rejer, Sønderjysk hvidkål eller andre retter fra barndomshjemmet.
Han læste slet ikke værket i starten, men jeg blev helt afhængig! Endeligt et sted at give stemme til et langt livs lyst, nysgerrighed, erfaring og meninger om mad og os, der spiser den. Bloggen er en måde at samle min broget madverden: opvækst i en madlysten familie i New Jerseys gartneriforstæder til New York City. Et år i Alicante, Spanien i 70'erne. Maden i mit adopterede - i snart 40 år - 'nordiske' hjemland, inklusiv 7 vigtige år ved diger, blæst og kål-kyndige husmødre i Vadehavs-Sønderjylland. Mange års rejser i Europa, især Frankrig...
7 viltre år som køkkenchef på Kvindehøjskolen i 90'erne - med egen kæmpehave - en af generationens pionerer for økologi/biodynamik, insisteren på, at 'sund' mad skal smage godt, mindre madspild, uhomogeniseret mælk(!) og foraging i mark, hegn og skov. En stor kærlighed til vin og til at matche den med mad. En larmende træthed over for alle rådene - især de 'evidensbaserede' - om, hvad der er sund for tiden. De tilbagevendende daglige muligheder for at lave dejlig mad af opbyggelige råvarer.
Noget af det bedste med bloggen er de mennesker, jeg er kommet i kontakt med gennem den. Både de læsere, som finder en opskrift, som de godt kan bruge - hvem skulle tro, at Hollandaise og Kagecreme posterne ville blive bloggens to mest sete? Alle kommentarerne. Madbloggerkollegerne. Og de kontakter, som er blevet til udvekslinger og nogle gange møder i kød-og-blod livet. Jeg bliver glad og ydmyg over, at der er andre, som kan bruge det, jeg skriver.
Jeg skriver ikke så meget på bloggen for tiden, måske fordi jeg laver meget mere mad professionelt - jeg har halvparten af en kantine til dagligt og laver derudover catering og større arrangementer med mit firma The Food Agency. Den har dog stadigt sit eget, særlige liv og en stor plads i mit madhjerte. Tak fordi, du læser med!
Han læste slet ikke værket i starten, men jeg blev helt afhængig! Endeligt et sted at give stemme til et langt livs lyst, nysgerrighed, erfaring og meninger om mad og os, der spiser den. Bloggen er en måde at samle min broget madverden: opvækst i en madlysten familie i New Jerseys gartneriforstæder til New York City. Et år i Alicante, Spanien i 70'erne. Maden i mit adopterede - i snart 40 år - 'nordiske' hjemland, inklusiv 7 vigtige år ved diger, blæst og kål-kyndige husmødre i Vadehavs-Sønderjylland. Mange års rejser i Europa, især Frankrig...
7 viltre år som køkkenchef på Kvindehøjskolen i 90'erne - med egen kæmpehave - en af generationens pionerer for økologi/biodynamik, insisteren på, at 'sund' mad skal smage godt, mindre madspild, uhomogeniseret mælk(!) og foraging i mark, hegn og skov. En stor kærlighed til vin og til at matche den med mad. En larmende træthed over for alle rådene - især de 'evidensbaserede' - om, hvad der er sund for tiden. De tilbagevendende daglige muligheder for at lave dejlig mad af opbyggelige råvarer.
Noget af det bedste med bloggen er de mennesker, jeg er kommet i kontakt med gennem den. Både de læsere, som finder en opskrift, som de godt kan bruge - hvem skulle tro, at Hollandaise og Kagecreme posterne ville blive bloggens to mest sete? Alle kommentarerne. Madbloggerkollegerne. Og de kontakter, som er blevet til udvekslinger og nogle gange møder i kød-og-blod livet. Jeg bliver glad og ydmyg over, at der er andre, som kan bruge det, jeg skriver.
Jeg skriver ikke så meget på bloggen for tiden, måske fordi jeg laver meget mere mad professionelt - jeg har halvparten af en kantine til dagligt og laver derudover catering og større arrangementer med mit firma The Food Agency. Den har dog stadigt sit eget, særlige liv og en stor plads i mit madhjerte. Tak fordi, du læser med!
3 kommentarer:
Fantastisk kogebog!
Af hjertet tak 🙏
Kim
Af hjertet tak 🙏
Kim
Send en kommentar