Nu er rabarbernes jomfrufase vel overstået, og det giver mere lyst til variationer. I aften er der kommet sennepkorn og lidt salt i lagen. Det er også godt.
Ideen med at råsylte rababrer har jeg fra Stig Henriksen, med sin dejlige, lille restaurant i underetagen af familiens hus med udsigt til Tøndermarsken. Stig bruger grenadine i lagen for farvens skyld, jeg vil hellere beholde den lyserøde. Til 4 som tilbehør bruges:
200 g. rabarber, skåret på skrå i 2-3 mm. tynde skiver
2,5 dl. vand
120 g. rørsukker
evt. 2 spsk. hele sennepkorn
evt. lidt salt
1. Vand og sukker koges op. Evt. sennep og salt tilsættes nu. Lagen hældes kogende over rabarberskiverne, som trækker i en halv time.
2. Lagen sies fra og koges atter en gang op. Smag på den - skal der mere sukker i, er det nu, det skal i. Lagen hældes igen over rabarberne, som trækker endnu en halv time. Rabarberne tages op af lagen før de serveres. Lagen kan fortyndes og drikkes som saft eller fryses til granité.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar