Sider

tirsdag den 3. juni 2008

En røgovn

... fik min god veninde og madklubsmedspiser sidste år i fødsels- dagsgave. Efter lidt øvelse har hun styr på teknikken, og vi røg makreller til aftensmaden i går. Har aldrig selv prøvet det, de var lækre. Blød røgsmag. Der røg - hehe - en hornfisk med som forsøg, den var også god.
Fiskene var importerede fra sommerhushavnens fiskeforretning. De blev fyldt med løvstik og lidt salt og peber og lukket med kødnåle. Et par spsk. savsmuld i bunden af ovnen, så fiskene på en plade ovenpå. Spritflamme under og låg over. Fiskene var færdige efter ca. et kvarter.
Fra sommerlandets vejboder var der også hvide asparges og nye danske kartofler, der smagte af rigtige kartofler, selv om de har vel også vokset under plastik. En letsvitset spidskål havde vi også. Sommermad i lav aften sol. Mmm, alt den sol...
I glasset en Riesling fra Rheingau i Tyskland, Spätlese Trocken 2005 fra Weingut Robert Weil. Reisling med lidt alder er en af mine favoritvine. Faktisk drikker jeg ikke så tit yngre eksemplarer, også derfor er mit igangværende projekt med at smage mig igennem Tysk Vinklubs sortiment spændende.

Denne havde jeg smagt i forgårs, den var endnu bedre her efter at have stået et døgn på køl med prop i - ikke engang vakuumlukker. Fin ledsager til kålen og fisken med dens lette røgsmag. Super til de hvide asparges.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

vedr. kartofler under plastic.....
Kartoflen er skam helt den samme som den ellers ville have været..... plastic'en gør bare at jord temperaturen stiger en grad eller to i mars- april, hvilket gør at spirerne ikke "svider af" når der er koldt. Bortset fra det... Kein hexerei.

kimmm sagde ...

Hej kent

Tak for dit kommentar. Måske er det ikke selve plastik'en, men andre dele af det, der skal gøres - vanding, gødning - for at få dem drevet hurtigt frem, der gør det? Jeg bliver i al fald tit skuffet over de tidlige kartofler, de smager ikke af ret meget, er vandet i det...

Kunne tænke mig at vide mere om det, for at kunne finde tidlige, der er gode

mange hilsner
Kim