Sider

lørdag den 7. juni 2008

Kold rødbedesuppe

Kold suppe er ikke noget, man spiser så meget af her i mit adopterede land. Med den kontinuerlige sol og varme, vi har lige nu, kan det måske alligevel slå lidt an. Hjemme i New Jersey kunne man købe en ok polsk rødbedesuppe, Borscht, på liter - quart - flaske. Flasken kom i køleskabet og blev serveret som en hurtig, lækker suppe til forret eller sommerfrokost.

Vi spiste kold rødbedesuppe til forret forleden. Suppens biprodukt - eller er det omvendt - er rødbeder, som er marinerede i olie, kirsebæreddike og kirsebær. Rødbederne er ekstremt gode til svinekød - som hjemmelavede pølser på grill, mama, mama...
Suppe til 4 til forret:

1 kg. rødbeder, skrællede og i tykke stave

1/2 dl. rapskimolie
3/4 dl.
Meyers kirsebæreddike
200 - 300 g. kirsebær
salt og peber

Ingredienserne blandes i en gryde og koger under låg indtil rødbederne er lige netop møre - eller så møre, som man kan lide dem. De køles af i lagen. Rødbederne er gode både varme og afkølede.
Lagen sies fra til suppe. Den smages til, måske skal den spædes op med mere vand. Der er brugt frosne kirsebær her, fordi de smager af meget mere end de friske, der er i øjeblikket. Og til at betale, hvis ikke man har forsyninger fra egne træer.

Suppen serveres helt koldt med en klat af Thises 38% creme fraiche, salt, friskkværnet peber og en masse purløg. De børn, jeg har serveret suppen for, kunne lide den. Hagesmæk anbefales
også til de voksne.

Et glas af det allestedsnærværende tyske Spätburgunder, let afkølet, var rigtig godt til.

Ingen kommentarer: