Sider

tirsdag den 6. maj 2008

Rabarber med hvid chokoladesauce

Jeg tror at kunsten at spise vidunderlig mad, mens man holder sig sund, rigtig ernæret og slank, er nemmest, når man spiser flere retter til måltiderne. Af flere grunde - mere om dem en anden gang.

Derfor hører der dessert til de fleste måltider
her i huset. Når man spiser den så tit, skal desserten ud over at smage dejligt, også have noget næringsværdi. Altså være lødig mad, ved siden af sukkeret og fedtet. Frisk frugt er oplagt, men den opfylder ikke altid min dessertlyst - tit skal der noget mere blødt og cremet til. Desserten må også gerne - i hvert fald nogle gange - være hurtig og nem at lave.

I aftes efter forårsminestrone blev det rabarber med hvid chokoladesauce. Rabarberne i haven er fine lige nu. Det er første år, jeg plukker af de nye vin- og jordbær rabarberplanter, og de smager ekstremt meget af rabarber. Den søde, hvide chokolade passer fantastisk til rabarber med dens høje syreindhold.

Der bages en kompot af rabarber, ca. 2 stilke pr. person. Den afkøles.

Hvid chokoladesauce laves efter sammen princip som almindelig chokoladesauce. Til 2 bruges:

40 g. god, hvid chokolade, f.eks. Valhronas Ivoire
5-6 spsk. piskefløde

Chokoladen smeltes nænsomt i et vandbad. Hvid chokolade kan være sart, lad den smelte helt før der røres i - og lad ikke temperaturen komme for højt op. Når chokoladen er smeltet hældes fløden i lidt af gangen, mens der røres. Saucen kan holdes varm i vandbadet med varmen slukket.

Kom rabarber i et glas, hæld saucen over og kom et savoiardikiks - ladyfinger - i glasset. Næsten en trifli. Står den lidt før den spises bliver det nederste af kiksen lidt opblødt og snasket - lækkert, hvis man er til den slags.

Ingen kommentarer: