Hurtig, lækker, forårsmad. Af hanen som blev kogt i weekenden. Den vejede ca. 2 kilo. Til 4 personer:
1-2 spsk. smør
5 små, nye gulerødder, skrabet og i skiver
1 spsk. hvedemel
kogt hanekød fra 1 bryst, 1 hele lår og ryggen, pillet af benene
1 - 2 dl. suppe fra hanen
salt og peber
500 g. friske ærter, bælgede
evt. dild eller fennikelblade1. Smørret smeltes i en gryde. Gulerødder steges/koges på meget lav varme i 2- 3 minutter. De skal stadig være godt sprøde.
2. Hvedemelet drysses på gulerødderne og røres godt rundt. Steges med 1-2 minutter, så melet mister sit rå smag. Suppen hældes på og der røres godt i gryden, så evt. klumper røres ud. Smages til med salt og peber.
3. Hanekødet tilsættes og varmes lige igennem. Et par minutter før servering tilsættes de grønne ærter og de varmes med indtil de bliver flotte grønne. Der smages til igen og evt. dild eller fennikelblade klippes på lige før servering. Fint med gode, nye kartofler.
Vinen til var en Riesling fra Rheingau i Tyskland. Producent Fritz Allendorfs Kabinett Trocken 2007 fra marken Jesuiten Garten. Den var ok dagen før, og blev bedre af at stå i køleskabet med prop i til næste dag. Købt hos Tysk Vinklub. En tør vin, med en smule restsukker og blomstrende duft, som giver en delikat sødme, som taler med de spæde grønsager. Blid mad.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar