Sider

søndag den 4. maj 2008

Vin til asparges II

En hurtig post, der skal ordnes en del ting, som jeg ikke fik gjort, fordi det var helt umuligt at gå indenfor, når vejret var så godt. Det samme gjaldt maden, det blev til en hurtig gang grønne asparges med hårdkogt æg og et stykke skinke. Ikke værst. Ret godt.

En lejlighed også til at drikke endnu en god aspargesvin. En Østriger. Jeg har haft den siden sidste år, lod den ligge indtil det var asparges- tid igen. Så kom historien om dobbeltlivet og forfærdelige forbrydelser. Vinen er stadig rigtig god til asparges - grønne og især hvide - men fornøjelsen ved at tænke på den, skrive om den, er... mindre.

Men den er god til asparges. Weingut Prechtl, Classic 2006. Lavet på Grüner Veltliner, en af Østrigs 'egne' og mest plantede druer fra området omkring Wien, Wienviertel. Sprød, med masser af syre, som gør, at jeg gerne vil have mad til den. Ja, f.eks. asparges. Den passer også fint til den letrøgede skinke. Og der er syre nok til ægget. 70 kr, købt hos Bichel.

Ingen kommentarer: