Sider

tirsdag den 13. maj 2008

Kyllingelever med salvie

... med bløde bananskalotter og salat af spæde blade fra haven. Spist både i går og i forgårs, det er ikke så tit jeg gentager det samme mad to dage i træk. Rester, jo, men det er noget andet... Men kombinationen smagte så godt, at den var stadig helt levende i smagshukommelsen, da jeg skulle finde aftenens post-solskinsdag-i-haven mad.

Fast food med nogle raffinerede smag, som passer ekstremt godt til vin. Har næsten altid kyllingelever - og andelever, som er også fantastisk lavet på denne måde - i fryseren. Og salvie i haven. Til 2 personer:

300 g. kyllingelever
35 g. smør
2 blade frisk salvie, finthakket
1/2 tsk. tomatpasta
1/2 dl. Noilly Prat, Marsala eller hvidvin
salt og friskkværnet peber

Leverne skal laves så de stadig er rosa indeni, ellers bliver de stive, tørre og kedelige. Nok medvirkende til, at mange ikke synes de kan lide lever. Er de frosne, tøs leverne kun næsten op før de steges - så bliver punktet, hvor de er perfekt stegt, nemmere at ramme.

1. Leverne brunes i det afbrusede smør over mellemhøj varme i 3-4 minutter. De må gerne få en lille brun skorpe og stadig være meget bløde indeni.

2. Kom salvie, salt og peber i og steg et øjeblik. Kom tomatpure og vin på og lad vinen koge af et par minutter. Skru helt ned for varmen og lad leverne stege indtil de er rosa indeni. Serveres med det samme.

Ingen kommentarer: