Sider

tirsdag den 20. maj 2008

Pink

Det blev en dejlig arbejdsfødselsdag i lørdags, selv om der ind imellem var lidt kaotisk. Ikke helt ukendt her i huset.... Nu er det simpelthen så flot og rydeligt i både baghus og skur. Jeg går derude bare for at stå og nyde det. Virkelig en god fødselsdagsgave.

Det er den fin, lille pink radio også. Bare sød! og nu behøver jeg ikke at skrue helt op inde i stuen, for at kunne høre ude i køkkenet.

Maden var også skøn, dansk forårskost. Hornfisk rullet med sennep og stegt i (nok) smør, råsyltet rabarber, nye kartofler med dild, ny salat fra Stengården, vores lokale økogård, med mormordressing, og tykke hvide asparges. Rugbrødslagkage med marinerede jordbær til dessert.

Flere fornøjelser: vi brugte lejligheden til at smage nogle forskellige vine fra Tysk Vinklub, på jagt efter gode flasker til The Food Agencys gastronomiske arrangementerne. Jeg vil gerne have flere tyskere med, og har længe tænkt, at jeg skulle finde ud af, hvad firmaet har.

To af de allerbedste var rosé'er, lavet på Spätburgunder, tysk for Bourgognes Pinot Noir drue. Winzerkeller, Hex vom Dasenstein, en næsten tør Qualitätswein og den sødere Spätlese. Begge fra 2005.

To velskabte, harmoniske vine, som var både behagelige og samtidig en oplevelse at drikke. En snert af den forførende pinot noir duft, som jeg er tosset med. Dejlig frugt, som gør vinen... øhhh... generøs? imødekommende? Tilpas smag og syre, så den har rygrad nok til mad.

Den næsten tør passede suverænt til hele måltidet, også rigtig godt til de hvide asparges. Spätlese'en var perfekt med de råsyltede rabarber, men for sød til resten. Den er nok rigtig god til asiatisk mad eller noget, der er hot. Eller alene. Den var ikke sød nok til lagkagen, hellere ikke til jordbærene.

Ingen kommentarer: