Sider

onsdag den 7. maj 2008

Crème caramel

Endnu en 'lødig' dessert, en jeg aldrig bliver træt af. God som afslutning på et let måltid med mange grønsager og ikke for meget kød eller anden protein. Også godt at lave i små, slanke-portioner.

Om lidt skal vi ud i den lysende grønne skov og spise aftenspicnic - i går bagte jeg nogle crème caramel til at tage med.
Til 8 - 10 portioner bruges:

Til creme:
7 dl. sødmælk
3/4 stang vanilje, flækket
135 g. sukker
6 æg
nogle få korn groft salt

Til karamel:
4 spsk. sukker
4 spsk. vand

1. Mælken koges op med vaniljestang, sukker og salt. Imens piskes æggene sammen i en skål, der kan rumme mælken.

2. Lav karamellen: sukker og vand smeltes på en pande på lav varme uden at røre i det. Lad sukkeret koge - stadig lav varme - indtil den får en flot gylden farve. Der skal evt. lidt mere vand i, hvis den tørrer ud.

3. Hæld mælken sammen med æggene, pisk let.

4. Fordel karamellen i 8 - 10 ovnfaste portionsforme, evt. én stor. Kom formene i et bradepande. Hæld mælkeblandingen over karamellen i formene. Kom vand i bradepanden, ca. 2 cm. op ad formene. Bag cremen ved 210°C, indtil den er sat. Vandet i bradepanden må ikke koge - hæld evt. lidt koldt vand i, hvis det bliver for varmt.

Cremen kan spises lunken, jeg spiser den oftest kold.

Ingen kommentarer: