De første 2 bede er klare, og de helt tidlige ting skal sås en af dagene. Hestebønner, cicoriesalater, cime di rapa/sennepskål... franske anemoneknolde... Tog skvalderkål, nogle af de sidste porrer og lidt nye skud bronzefennikel med ind bagefter til en let, grøn forårsminestrone.
rapsolie
1 skalotteløg, hakket
1/2 glas hvidvin
kogevand fra i gårs porrer
1 gulerod i halve skiver
2 små porrer, det hvide, i skiver
nogle fennikelstænger, i skiver
ca. 2 dl. kogte hvide bønner med kogevand
lille håndfuld sort trompetsvampe, opblødte, med opblødningsvand
lille håndfuld feldsalat
lille håndfuld nye skvalderkålskud
et par spsk. minutpolenta
4-5 små brønzefennikelskud
Minutpolenta fik... et minut. Fennikelskud kom på til allersidst, aromaen er flygtig. Parmesanflager på ved bordet.
St. Clairs Sauvignon Blanc, åben fra i går, var helt rigtig - både i og til. Suppen var en smule syrlig, fra vinen, for at give lethedsfølelsen. Også derfor var den uden bacon og kartofler. Det virkede fint.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar