Sider

søndag den 8. marts 2009

Chokolade/rødvinscreme - opskrift

Blev så optaget af at sætte ord på slanke/sunde spisedogmerne sidst, at opskriften på anledningen kom ikke med. Ideen til chokolade/rødvinscreme kommer fra celebrity chef Mario Battalis Babbo, kogebogen fra hans restaurant af same navn i New York.

Jeg har gjort cremen mere lind, som jeg synes får fornemmelsen af silke i munden bedre frem. Chokoladen er fra Valhrona, som sædvanligt. Portionerne her er på en lille dl. Til slankebrug laver jeg dem mindre. Til 12 slankeportioner bruges:1,5 dl. anstændig rødvin, tør Lambrusco virkede fint, det gjorde en rest Rasteau også
3 spsk. + 2 spsk. + 2 tsk. lys rørsukker
200 g. god chokolade mindst 70%
3 æggeblommer, pasteuriserede hvis man vil undgå salmonellarisiko
1,2 dl. mælk
1 + 1 dl. piskefløde
1 tsk. usaltet smør

1. Vinen koges ind til med de 3 spsk. sukker til ca. 1/3. Afkøles.

2. Chokoladen smeltes over vandbad i en skål, der kan rumme hele blandingen. Mælk, 1 dl. fløde og de 2 spsk. sukker bringes i kog i en anden gryde.

3. Vinsiruppen piskes i chokoladen, og derefter æggeblommerne. Mælkeblandingen røres i og til sidst tilsættes smørret. Cremen piskes med let hånd, indtil den er ensartet. 4. Cremen hældes op i små glas eller espressokopper. Efter en time eller to i køleskabet, er den stivnet og klar til at spise.

5. Lige før servering piskes flødeskum af den sidste dl. fløde og de 2 tsk. sukker. Flødeskummet fordeles på cremerne. Syltede kumquats gør sig som pynt og er lækre til.

Ingen kommentarer: