Skorzonerrødder har en dejlig nøddesmag, de er en del af denne uges forråd lavet i weekenden. Nogle kogte jeg i mælk - den traditionelle tilberedning, de er lidt kedelige.
Nogle blev kogt i olie/citron marinade. Samme fremgangsmåde som med baby artiskokker: 4 skrællede rødder skåret i 6-8 cm. stykker koges i 2 spsk. god olivenolie, 1 spsk. citronsaft og salt og peber. Det tager ca. 10 minutter.De er mere spændende, rigtig gode. Al dente sprøde og med nøddesmagen godt bevaret. Perfekt til en god Parmigiano som en lille frokost i søndags.
Arbejdet med rødderne - grunden til, at jeg laver dem i weekenden i stedet for efter en arbejdsdag - er skrælningen. Det er nemmest at lægge dem på et skærebrædt og gør som med hvide asparges. Besværligt...
Det hedder at de skal ligge i vand med citron i for ikke at tage farve. Dovenskabet lever også i weekenden, heldigvis gør det ikke noget at lade være, de bliver hvide igen ved opvarmning.
Værre er den klistrede saft, man få på hænderne. Noget snask. Dog til at overleve, hvor ofte spiser man skorzonerrødder i fredstid?
5 kommentarer:
Hej Jonas
Tak for opskrift på skorzonerrødder, dem vil jeg prøve da jeg har rødderne i haven, men er løbet tør for ideer -mvh Margit
Hej Margit
Har du virkelig rødderne i haven? Wow. Bliver de tykke nok til, at der er noget tilbage, når de skrælles? Det var der ikke rigtigt i mit eneste forsøg for mange år siden.
Hvad gør du ellers med dem?
hilsen Kim
Dén opskrift napper jeg;-)
Mvh LaCucinaNada
God fornøjelse med dem, Nada :-)
Jeg har lige lavet havrerod på samme måde, også lækre...
Send en kommentar