Sider

fredag den 20. marts 2009

Hvid bønnepuré

Lækker mad. Lidt pudsig i tanken, men helt rigtig i munden. Jeg har haft en minestrone projekt i gang i flere dag, der bliver ved at komme noget i vejen. Nu har bønnerne ligget i blød en nat, været en nat i køleskab, blevet kogt med salt og en laurbærblad og fået endnu en nat på køl. I aften var jeg bare for doven...

I stedet er halvdelen af de udblødte, kogte store hvide bønner pureret med stavblenderen. Spiste dem varm sammen med nogle friskkogte porrer. Overhældt med en god, frugtig olivenolie, købt hos VinPort på Garagemessen i sommers. Lidt Maldon flagesalt - det er nu, den skal bruges - og friskkværnet peber ovenpå. Blød mad. Et par skiver Parmaskinke til at give kødfornemmelsen og et glas St. Clairs Sauvignon Blanc fra New Zealand - næsten altid god med grønsager - til at løfte syreniveauet. Et stykke super Comté til dessert. Helt godt.

2 kommentarer:

Klidmoster sagde ...

Uh ja, sådan en puré laver jeg også af og til. Et par dråber trøffelolie løfter den til nye højder :-)

kimmm sagde ...

mmm... det tror jeg gerne