Sider

fredag den 13. marts 2009

Pomeransdressing på letkogt broccoli

Vinterens uindgenkaldelige sidste pomerans blev brugt i dressingen til en tallerken letkogte brocoli med ristede mandler. En venlig afsked med en af sæsonens frugtfornøjelser. I målene:

2 dele frugtig jomfrueolivenolie
1 del pomeranssaft
salt og friskkværnet peber

Det hele piskes sammen med en gaffel og vendes med brocolien. Ristede mandler i tynde skiver eller splitter, gerne med skal på, vendes med og drysses pyntelige over til sidste.
Helt enkelt, på en raffineret måde. Pomerans smag og evigdejlige eksotiske aroma er en god løft for broccoliens bastanthed.

Alfa og omega er 1) en god, frisk broccoli, den var øko fra Spanien, købt hos Stengården, min lokale stalddørssted. 2) at broccolien er velkogt. Den kan gøres sådan:

1. Enden skæres af og evt. sej 'overhud' skrælles af med kniven. Broccolien deles i buketter, stilken i mundrette stykker, og kommes i et par cm. spilkogende vand tilsat salt. Vendes i vandet et par gange, så alle dele er kommet i kontakt med vandet og blevet lidt skriggrønne.

2. Låget lægges på og broccolien koges over høj varme indtil den er blød, men stadig med god bid. Vend et par gange. Hvor meget bid er en smagssag. Den kogte broccoli hældes op i en dørslag og derefter kommes i en skål med koldt vand, så den stærk grønne farve bevares.

Afdryp og kom dressingen på, når brocolien er stadig lidt varm.

Ingen kommentarer: