Sider

tirsdag den 29. juli 2008

Kold melon suppe

Så er der sommervejr igen, tid til flere kolde supper. Melonsuppe kan bruges som forret eller dessert. Melonerne skal være rigtig modne - tit har de brug for stå nogle dage, inden de når dertil.

Planen i aften var at se om et par grillede kæmperejer
smagte godt i suppen. Så langt kom vi ikke, den fik basilikum på og var en dejlig forret. Vi prøvede også med mynte - det egner sig bedre til dessert. Forret til 4:

2 søde, modne canteloupe meloner - eller andre med orange kød
saft af 1/2 - 1 lime
1,5 dl. vin, her er der brugt clairet
2-3 spsk. fløde
2 spsk. basilikum eller mynte, i tynde strimler

1. Melonen halveres og kernerne tages ud. Gør det over en si, så saften ved kernerne kommer med i suppen.
2. Kom melonsaft og kød i en skål med limesaft og blend - nemt med en stavblender - indtil suppen er ensartet. Smag til med vin. Suppens sødme skal balanceres med det syrlige fra lime og vin.

3. Suppen smager bedst, når den får lov at stå en tid, f.eks i køleskabet indtil næste dag. Rør fløde i og smag til. Suppen serveres helt kold, kom evt. nogle få isterninger i lige før den skal spises. Især hvis det er så varmt som nu. Garneres med basilikum eller myntebladene.

Vinen er fra den danskejede Chateau de Haux i Bordeaux. De laver ok rødvin, og fremragende Bordeaux blanc og Bordeaux Clairet. Clairet er en appellation fra Premières Côtes de Bordeaux og er en slags rosé, egentlig mere en let rødvin, druen er Cabernet Sauvignon.

Den er tør og fyldig og god til mad. Jeg holder generelt meget af let rødvin,
især men ikke kun, afkølet om sommeren. Denne er ovenikøbet en af de bedste clairet, jeg har smagt. Den var fin i suppen, og til at drikke til. Den var også god til den grillede kulmule med estragon, vi fik bagefter.

1 kommentar:

VinKreutzer.dk sagde ...

hej jonas
faldt ved et tilfælde over din melonsuppe. Jeg har med held blendet lidt friske løg i også. Det giver et godt bid og passer fortrinligt sammen med en tysk riesling, gerne Spätlese i ung udgave.
Held og lykke, hvis du har lyst.