Mere sommermad i varmen. Jeg er vild med grillede fugle, her er det nogle pæne franske poussiner, som var på tilbud forleden. Med gult kød - en modedille og lidt lånte fjer... og kulør. Det betyder til gengæld noget for smagen, at de har fået 100% vegetabilsk foder, og ikke f.eks. fiskeprodukter.
En af de bedste måder at grille dem på er at klip dem op i ryggen, skære ind ved lårene og presse dem flade, så de får sommerfugl form. Så kan de rimelig hurtigt blive færdig indeni - så man ikke får salmonella - samtidig med, at de beholder saftigheden.
De flade poussiner får nogle timer på køl i en sennepsmarinade af:
2 spsk. Dijonsennep
saft af 1 citron
4-5 spsk. jomfruolivenolie
salt og peber
De skal have 35-40 minutter på en god varme grill, og skal passes og vendes tit. Tålmodigheden belønner sig, de bliver gyldne og saftige og ikke tørre og sorte. Spist med grillede majskolber og varm salat med Nouilly Prat. Chateau de Haux Clairet i glassene.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar