Vi spiste kold rødbedesuppe til forret forleden. Suppens biprodukt - eller er det omvendt - er rødbeder, som er marinerede i olie, kirsebæreddike og kirsebær. Rødbederne er ekstremt gode til svinekød - som hjemmelavede pølser på grill, mama, mama...
Suppe til 4 til forret:
1 kg. rødbeder, skrællede og i tykke stave
1/2 dl. rapskimolie
3/4 dl. Meyers kirsebæreddike
200 - 300 g. kirsebær
salt og peber
Ingredienserne blandes i en gryde og koger under låg indtil rødbederne er lige netop møre - eller så møre, som man kan lide dem. De køles af i lagen. Rødbederne er gode både varme og afkølede.
Suppen serveres helt koldt med en klat af Thises 38% creme fraiche, salt, friskkværnet peber og en masse purløg. De børn, jeg har serveret suppen for, kunne lide den. Hagesmæk anbefales også til de voksne.
Et glas af det allestedsnærværende tyske Spätburgunder, let afkølet, var rigtig godt til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar