Sider

søndag den 15. juli 2007

Kyllingflan

Det er Tour de France tid. En af tourfornøjelserne er at sidde og se de sidste par timer med nogle delikate småretter og et godt glas vin. Jeg kan stadig savne Jørgener Leth og Mader i kommentatorboksen....

I dag havde jeg nogle rester fra en (stor) portion små tærter, som jeg lavede til en kollegas bryllup i går - billedet er af spinat/feta tærter derfra - så der var dømt lune kyllingtærter. De var rigtige gode. Endnu bedre var kyllingflanen, altså tærteindholdet bagt i portionsform uden mørdej. Mums! Den helt rigtige ledsager til en god bjergetape med en lille dansk kylling i gult.


I glasset en dejlig Chateau de Haux Bordeaux blanc fra 2003. Slottet er danskejet, deres røde vine er gode nok omend ikke mindeværdige. Hvidvinen og den let-røde Clairet er begge super. Denne hvid har stået i køleskabet i tre dage, og det kan den åbenbart godt tåle: den smager stadig godt, og er sprød og samtidig rund og fyldig nok til at matche flanens fløde og æg.

Ingen kommentarer: