En anden god måde at spise spidskål eller sommerkål på er i salat med tamaridressing. Den var en klassiker på min dejlige højskole, som ikke nødvendigvis lyder som en god anbefaling, men er det. Mængden til en ordentlig skål salat til 2 er:
1 spsk. citronsaft
2 spsk. tamari eller god soyasauce
3 spsk. koldpresset rapskim- eller anden olie, undtagen oliven-
evt. 1 fed hvidløg
1/2 spidskål eller 1/4 sommerkål
2-3 spsk. ristede sesamfrø
1. Stokken fjernes fra kålen, den deles i kvarte på langs. Den snittes derefter i meget tynde skiver på tværs. En gulerod i strimler - brug kartoffelskrælleren - giver lidt farve.
2. Olie, citronsaft, tamari og evt. hvidløg rystes sammen og vendes med kålen. Sesamfrøene drysses på. Meget enkelt. Meget godt.
1 kommentar:
Hej Kim!
Ren nostalgi, jeg blev sendt retur til højskolen for 20 år siden. En rigtig lækker salat.Dressingen er meget overraskende i smagen, overvejer at marinere med den.
Hilsen
Gitte Mortensen
Send en kommentar