Sider

tirsdag den 8. juli 2008

Chevre chaud

Jeg arbejder hjemme i disse dage, skriver ud om The Food Agency, mens firmaets anden halvdel, Kathrine, rører i de sidste gryder som køkkenchef i Roskilde Festivalens store møbilkøkken.

Tour de France kører i baggrunden. Den og sommervarmen opmuntrer min francofile side og giver lyst til måltider som frokostsalat med chevre chaud, ovngrillet gedeost.

Salat, rucola og en uidentificeret chikorieart er plukket i haven. Bladene vaskes, tørres grundigt og rives/skæres i stykker. 1/2 skalotteløg i papirtynde både vendes i salatene med olie, edikke, salt og peber.

Noget godt brød skæres tyndt ud - 4 halve eller kvarte skiver pr. person. Skiverne
ristes på den ene side, så vendes og ristes halvt på den anden side. Den halvristede side dækkes af nogle ikke for tykke skiver gedeost - her bruges af en lille gederulle. Brødene grilles under ovnenes grillelement indtil osten smelter lidt og får en let skorpe, det tager 2-4 minutter. Hold godt øje, de kan blive hurtigt til kul...

Salaten anrettes på et fad eller portionstallerkner og ostebrødene fordeles ovenpå. Vinen i dag er en smuk lysorange tysker, e
n dejlig sag lavet på Spätburgunder, alias Pinot noir. Hex vom Dasenstein 2005, som jeg har skrevet om tidligere, fra producenten Winzerkeller.

Ingen kommentarer: