Sider

lørdag den 28. februar 2009

Kæber braiserede i rødvin

Er ved at lave forråd til arbejdsugen. Det skal være nemt at lave lækker mad med mange grønsager. Sat en gryde kæber i rødvin over i går aftes. De simrede 1,5 time og tilbragte natten udenfor i kulden. De er nu sat over igen, og skal have en god time til - så bliver de helt bløde og møre.

Jeg havde et par åbne flasker rødvin tilovers fra en smagning sidste uge. De er kogt ind til det halve - jeg vil ikke have for meget væske i gryden. Der kan sagtens bruges mindre vin, så koges den bare af, når den kommer i gryden.
Til 3 + gode rester bruges:

1,5 kg. ungoksekæber, afpudsede
et par spsk. fedtsof - smør/olie evt. andefedt

1 løg, i tynde både
100 g. bacon i tern
1,5 spsk. grov sennep
2 fl rødvin, kogt ind til det halve
1 gulerod, skrællet

1 stor gren timian

2 laurbærblade
nogle cm. porre
salt og friskkværnet sort peber
1) Kæberne brunes i det opvarmede fedt og tages op. Bacontern og løg steges i samme fedt over lavere varme indtil løgene er bløde. De skal ikke tage farve. Sennepen røres i.

2) De brunede kæber kommes tilbage i gryden og resten af ingredienserne tilsættes. Er vinen ikke kogt skal den lige i først, og koges af 3-4 minutter på høj varme. Gryden simrer under låg på laveste varme indtil kæberne er helt møre - kan skæres med en gaffel. 2-3 timer, evt. mere.

Ingen kommentarer: