Jeg havde et par åbne flasker rødvin tilovers fra en smagning sidste uge. De er kogt ind til det halve - jeg vil ikke have for meget væske i gryden. Der kan sagtens bruges mindre vin, så koges den bare af, når den kommer i gryden. Til 3 + gode rester bruges:
1,5 kg. ungoksekæber, afpudsede
et par spsk. fedtsof - smør/olie evt. andefedt
1 løg, i tynde både
100 g. bacon i tern
1,5 spsk. grov sennep
2 fl rødvin, kogt ind til det halve
1 gulerod, skrællet
1 stor gren timian
2 laurbærblade
nogle cm. porre
salt og friskkværnet sort peber
2) De brunede kæber kommes tilbage i gryden og resten af ingredienserne tilsættes. Er vinen ikke kogt skal den lige i først, og koges af 3-4 minutter på høj varme. Gryden simrer under låg på laveste varme indtil kæberne er helt møre - kan skæres med en gaffel. 2-3 timer, evt. mere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar