Sider

tirsdag den 30. marts 2010

Morgenfrugt i den tomme tid

Vi er godt på vej inde i Hullet, denne små-ubehagelige, abruptus-interruptus-tid for mit sæsonnørds hjerte. Forår og lyset er her, saftstigning! der loves alt.

Asparges, rabarber, nye kartofler og helt stærksmagende ny purløg er så tæt på, at de kan luft-smages. I horisonten jordbær, kirsebær og sommerbuk, baby rødbeder og ny salat med mormordressing.
De saftigste hvide ferskner sydfra.

Nu er der bare ret tomt. Kedelige appelsiner, pærerne er forsvundet. Rodfrugter, som gjorde lykke til efterårets første fasan, skal nu mest tygges. Trøffel-fantasier går på sidste ben. Kål findes stadig, men selv den er slap.

Selvfølgelig er der stenbiderrogn, nye ramsløg skud og nyvækst fra havens rosenkålstokke. Og snart påske med bud efter lam, æg og spæd grønt. Det er næsten at føje spot til skade.

Danske æbler er der jo lidt endnu. Morgenfrugten er
en halv, stadig god, lidt dyr, Jonagold fra Fejø frugt. Peppet op med rød grapefrugt filetter og løsfrosne hindbær, som man for .... skal opvarme et minut, fordi nogen østpå måske har ladet vandet lige der. Når æblerne opgiver skansen er kombinationen også godt med banan.

Ingen kommentarer: