Sol og en fantastisk dag, de voksne havde bestemte, at børnene skulle være ude og lege. Det kom de også, vist en times tid, men det blev os, der var ude i timevis. Ansigterne mod solen, liggestole, læ og lidt rest-sne, visions of Alperne danced in our heads...
Luksusfølelsen blev fuldendt med stenbiderrogn til udefrokost. Den er stadig grumt dyr, burde have været nede i pris på dette tidspunkt. Også her har kulden været. Fiskehandleren tror ikke den når at komme meget mere ned, før sæsonen er slut i april.
Så det kunne lige så godt blive nu. Selv-renset og helt enkelt, pr. person i rækkefølgen nedefra:
et tyndt skive af Van Hauns let syrlige, øko, fransk-bondebrød, ristet
ca. 80 g. renset stenbiderrogn
et skvat citronsaft
en knips flagesalt
et par skiver avocado
en klat 38% creme fraiche
finthakkede rødløg
friskkværnet peber
Mums. Med vennner, som har en talent for at skabe små lommer af nydelse. Hun fandt en flaske Simonsig Kaapse Vonkel 2006, sydafrikanske bobler lavet på champagnemetode, frem. Vist købt som en sidste flaske hos Frederiksberg Vinhandel, det ser ud til, at Vinoble også har den.
Luksus at drikke bobler til rogn-madder der i solen. En delikat ledsager, som ikke overdøver rognens blid fiskesmag/lugt, og samtidig har nok syre til citron og creme fraiche. Virkelig nydelse. Et udslag af vores kolossale forårshumør måske, selv peberet fandt en tone, der kunne matche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar