Sider

torsdag den 11. marts 2010

Smørrebrødsdronning på visit

Brandmandens natmad, installatørens-, rejer lagt så fint med hovederne den samme vej, Maries mad og Alexandras. Hjemmerøget laks, hellefisk og kartofler, tangkaviar, kvali råvarer og mange år i front med en dansk klassiker, som er blevet moderne igen.

Smørrebrødets grand dame, Ida Davidsen, var forbi i tirsdags og fortælle og vise prøver af sit smukke håndværk.

Det var som del af nogle temadage på arbejdet. Om at mange ældre ikke vejer nok, og om hvordan man får sine kalorier, når appetitten er lille. Det gør man nemlig ved at spise mere af alt det, vi andre skal spise mindre af.

Mere fedt (rigtig meget...) og protein, færre grønsager og mindre fiber. Gerne lækkert og appetitligt, så det frister til, at spise bare et par bidder mere af de gode sager.

Her er smørredbrød en super løsning: et lille, tyndt stykke brød, masser af pålæg og godt med hjemmerørt mayo og andet pynt.
Vend proportionerne om og madderne er til os andre, som ikke skal have alle de kilo på. Som Marie-maden på billedet:

...lyst brød med papirtynde skiver hjemmerøget hellefisk nederste. Kogte grønne asparges lagt smukt på. En stribe røræg med trøffel på langs. Lakserogn - her lavet af tang - på æggene og tangsalat ovenpå dem.

Efter foredraget var der 10 smukke madder til folket. Vi var mange, der fik en smagsprøve, vores gravide kollega, en store madøre, fik lov at starte.

Ingen kommentarer: