Nå, mør var jeg altså... Men fik faktisk lavet en fast omgang lever. Og radicchio. Af:
et par skalotteløg i meget tynde både en klat smør lidt rapskimolie 180 g. kalvelever et par spsk. hvedemel et par små blade salvie, finthakkede salt og peber en smule tomatpuré 1/3 tsk. hindbæredikke 1/3 glas vin - i aften rød, fordi den var åben, hvid er mindst lige så godt
1. Smør og olien varmes op på en pande og løgene svitses bløde uden at tage farve. 2. Leveren skæres i mundrette stykker og vendes i melet. Stykkerne vendes på panden med løgene et par minutter, indtil de ikke mere er rå udenpå. Salvie, salt, peber, tomatpuré og hindbæredikke kommes i og vendes med et minut.
3. Vinen kommes i og leverstykkerne steges nogle få minutter mere indtil de er rosa indeni og stadig bløde. Leveren skal ikke have for meget, så bliver den tør og ekstremt kedelig. Smages til og spises med det samme. Godt med pasta, men i aften blev det kun med braiseret radicchio til. Og et glas Rolling, den åbne rødvin - velduftende, venlig og samtidig interessant. En australier på Shiraz druen, 2006'er fra Central Ranges lavet af Cumuls Wines. En gave fra en veninde, jeg ved ikke, hvor hun har købt den.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar