Min 15 årige eks-pap-barnebarn-nu-ung-kvinde-som-jeg-holder-meget-af rensede dyrene. For første gang, men hun er skrap, og de blev lige som de skulle være. Som ægte nose-to-tail-ere brugte vi alt det spiselige.
Barderne - skægget - de tynde, hvidlige kødlæber i kanten rundt om muskel og koral - blev renset grundigt og kogt til fond:
barder fra 9 kammuslinger og
et lille glas vand
... koges ca. 20 minutter på helt lav varme. Fonden sies, evt. gennem et stykke ostelærred, hvis der er sand i.
Der er ca. halvanden dl. fond, som venter nu i fryseren indtil den skal bruges - f.eks. til en afsindig lækker luksusforret med rom, sorte trøfler og mælkeskum. Fra Anne Sophie Pic, som udover at lave ret interessant mad, er den første franske kvinde i 50 år med 3 Michelinstjerner.
De sidste 3 koraller kogte med barderne i 5 minutter. Så blev de taget op og kom i køleskabet...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar