Sider

fredag den 24. april 2009

Bornholmerhane med ramsløg

20 minutters supermad på en sen torsdag. Det kræver et par forberedelser, men det bruger jeg mere og mere. At langtidstilberede noget, når jeg har tid og lyst, som kan danne en dybsmagende fundament til forskellige hurtige retter de næste dage. Basis lammetagine, langtidsbagte tomater, kogt hane, bagte rodfrugter eller græskar... kogt torskerogn.

Denne gang er det en hvidvinsbraiseret bornholmerhane. Et ok stykke kræ, når der ikke er noget rigtig godt i nærheden. Almindeligvis for dyr til det, den er, men min nabokøbmand havde den nedsat til det halve på sidste salgsdato. Den kom i køleskabet snart efter den var færdigbraiseret, for at køle hurtigt ned. Så er den klar til at bruge. Fedtet er også nem at tage fra, når det er blevet koldt.

Vejen hjem fra arbejde går for tiden forbi en stor plet ramsløg i skoven. Med
inspiration fra Anders er de brugt her som en grønsag i stedet for en mild krydderurt. Et par stykker hane varmes op med noget af skyen. To store håndfulde ramsløg vaskes, skæres i store stykker og vendes i, når hanen er varm. Det tager ca. 5 minutter for ramsløgene at miste deres rå-hed. De fik en spsk. fløde i til sidst til at samle, og lidt salt og et par omgang med peberkværnet.

5 kommentarer:

Tøger Torkel sagde ...

Mums! Det lyder super delikat, men hvor kan man købe frisk ramsløg henne og hvad koster der?

Vh Tøger Torkel

kimmm sagde ...

Hej Tøger

Jeg ved det ikke med at købe, jeg finder dem i skoven. Har en plet 5 minutter herfra.

De er nemme at kende, i hvert fald nu, mens der ikke er andet i skoven med så store blade, der også lugter blidt af hvidløg... og lidt senere har de hvide blomster.

hilsen Kim

Unknown sagde ...

2 sjæle - én tanke...næsten. I hvert fald brugte jeg også ramsløg som tilbehør til en lækker kylling i lørdags: http://tohoejgaard.com/wordpress/
Jeg har - endnu ikke - været i "vores" skov for at se, om der skulle være ramsløg, men det står på min liste :-)

Jenny sagde ...

Irma har reklameret med, at de har ramsløg frem til starten af maj, jeg har dog ikke fået tjekket om de nu også har dem, da jeg har været bort rejst stort set siden jeg så reklamen.

kimmm sagde ...

... og jeg læste et sted forleden, at nogen havde købt dem i Kvickly

Kim