Sider

søndag den 12. april 2009

Søbreds påskepicnic

Ja, jeg kender virkelig nogle gode mennesker! Og hvilke skønt påskevejr.

I går boltrede vi os - børn og voksne - ved at gemme æg og finde dem igen, og spise grillpølser og lammekage. I dag tog eks-kollegaen og jeg mini-grillen ned til en solplet ved søen og spiste påskepicnic af en stribe hurtige, delikate retter.

Startede med de friskeste selv-rensede stenbiderrogn på avocado, fulgt af grillede kammuslinger med årets første marinerede små artiskokker. I anledning af den festlige dag, flottede vi os med
Sylvain Langoreau's Meursault-Blagny 'La Piece sous le Bois' 2000 til begge. God til rogn/avocado og ekstremt god til kammuslinger.

Derefter grillet foie gras med braiseret julesalat og rabarber.
Mama! I glasset en Sant' Antimo fra Toscana, Castello Banfis 'Summus' 1998, fragtede dernedefra og klar til en sådan god lejlighed. Mama mia!
Solen gik ned til en bid Parmigiano......og så kvan/mascarpone trifli til dessert. Cantina Tirellis let perlende - frizzante - Malvasia Dolce fra Emilia er elegant til begge.
Knægtens nye, super-grej skal afprøves til en kop kaffe. Vandet koger også ganske smukt og hurtigt, jeg har bare glemt kopperne.
Vi drikker kaffen forsigtigt i vinglas, det er ved at være for koldt. Vi pakker cyklerne og kører hjem til en kop kaffe i varmen. Jeg lugter af bål. Skønt liv.

Ingen kommentarer: