Sider

torsdag den 5. februar 2009

Clos Henri

En lille post om en vin, jeg har glædet mig til at smage. Loire producenten Henri Bourgeois har fået en vingård i Marlborough, New Zealand, hvor Sauvignon blanc druen trives lige så godt som i dens traditionelle hjem i Loiredalen.

Jeg er fan af flere af Bourgeois hjemlige vine. Deres store Pouilly Fumé - La Demoiselle de Bourgeois - og flere Sancerre, allesammen med både dybde og sprødhed. Med s
amme autoritet - det er næsten det rigtige ord - som gode hvide Bourgogner. Kraftige på en kompleks måde.

Delikat og alligevel bastant nok til at spise med smagfuld mad. Født, jo, til lagret gedeost som crottin'er fra Chavignol og til hvide asparges. Mmm, varer ikke sååå længe igen... Søren Wiuffs, i serviette, suppe.... lam i...

Denne Clos Henri har det samme Bourgeois udtryk. Måske en tand mere sydhalvkugle frugt end nordlig fransk mineralitet. Men balancen er suveræn. Denne er fra årgang 2005 købt på tilbud hos Theis Vine. Stor nydelse. Den passede smukt til nordisk ceviche af kammuslinger med peberrod og purløg. En slurk til harepølse med selleripuré og tyttebærkompot bagefter var hellere ikke ilde.

Den fortsatte med at være super dagen efter til Bichels altid suveræne Comté. Godt bekendtskab, selv om man skal spare lidt op til det.

Ingen kommentarer: