Sider

søndag den 1. februar 2009

Chicken pot pie

Fik endelig set Louisianas Manga udstilling, er tændt. Rottehalede stewardessepiger med superkrafter, spinkle mænd med kvindelige træk i komplekse romantiske overvejelser, blodroboterlegemsdele og magi. Til fødselsdagen vil jeg have superheltinder i små sejler-uniformer og kedelige bomuldsunderbukser til at servere.

Havde selskab af en anden begejstret mangana - en rigtig god dag. Lavede kylling pot pie til søndagsfrokost i dag. Comfort food. Gottino drømme. De voksne kunne lide dem, børnene var ligeglade. Til 8 portions-pies gik der:

5 kyllingelår
nogle kyllingeben og 1 gulerod, 1 bladselleristilke og krydderbuket til suppen
1 stor gulerod, i tern
1 stilke bladselleri, i skiver
45 g. smør
3-4 spsk. mel
butter- eller mørdej
æg til pensling


1. Kyllinglår og suppetingene simres møre 1 3/4 l. vand med salt og peber. Det tager 30-40 minutter. Kødet pilles fra benene og sættes til side. Suppen sies.

2. Gulerod og bladselleri steges blidt i smørret indtil de er næsten møre, ca. 10 min. Så røres melet i og blandingen steges endnu et par minutter.

3. Den varme suppe tilsættes og røres godt, så der bliver en tyk sauce. Kyllingkødet tilsættes. Det hele varmes igennem og smages til.

4. Blandingen fordeles i 8 ramekiner eller portionsforme. Dejen rulles ud, skæres så det passer ovenpå formene og sættes på. Jeg synes det så bedst ud med dej, der ikke dækkede hele overfladen. Dækkes den helt, skal der skæres huller eller slidser i dejen, så luften slipper ud.

5. Dejen pensles med lidt æg og pie'en bages ved varmluft 200° C, indtil dejen er sprød og gylden. Ca. 20 minutter.

Pie'ene spises mens de er varme og sprøde.

Ingen kommentarer: