4 tykke hvide asparges
fond kogte på skræller af 500 g. hvide asparges, ca. 4 dl.
1 spsk. smør
2 strøgne spsk. hvedemel
vand, evt. hønsefond
salt og rørsukker
1/2 dl. piskefløde
evt. 1 æggeblomme
1. Aspargesene vaskes og skrælles. Hovederne skæres af, flækkes og sættes til side. Enderne skæres af og kommes i en gryde med fonden sammen med skrællerne. Aspargesene koges møre ovenpå skrællerne. Hovederne koges med de sidste 5 minutter.
2. Fonden sies og gemmes. Aspargesstykkerne tages op. Hovederne sættes til side endnu en gang. Smørret smeltes i en gryde. Melet steges i smørret et par minutter under omrøring. Lidt af fonden tilsættes og suppen piskes godt igennem, så den er uden klumper.
3. Resten af fonden tilsættes. Aspargesene - minus hovederne - skæres i mindre stykker og blendes sammen med suppen, nemmest med en stavblender ned i gryden. Suppen smages til med salt, evt. sukker og evt. mere vand eller hønsefond. Hovederne og fløden kommes i, og suppen varmes igennem. Skal der en æggeblomme i - den gør suppen mere fløjlsagtig og proteinrig - piskes den i nu.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar