Sider

lørdag den 21. februar 2009

Hvidvin fra Rias Baxas

Dejlig hvidvin. Fyldig og blomstrende i aromaen, tør og samtidig fyldig og frugtig i smagen. Med noget, der virker som lidt oksidering.

Den har også en lille, hård kant - noget af det samme, jeg kan lide med Savennieres og andre god chenin blanc vine. Kraft og struktur, samtidig med det blomstrende og kompleksiteten.

Det gør den også rigtig god til mad. I går til en perlehønebryst med skalotteløg, forleden til ovnstegt and med appelsin/svampesauce. Fint både til frugten og til andens fedt og fylde. Jeg tror også den vil være helt rigtigt til rå kammuslinger med kumquats.

Druen er den lokale Albariño. Fra Galicien i det nordvestlige Spanien. Området minder om den norske vestkyst, fuld af fjorde. Varmere...

Producent Fillaboa laver også en barrique-lagret udgave, jeg vil meget hellere have den uden. Denne er årgang 2003, købt hos Theis Vine. Vinene holder sig godt i flasken.

Ingen kommentarer: