Sider

fredag den 29. august 2008

Squash med karry og sennepsfrø

Har haft travlt de sidste dage. Får ikke skrevet så meget - og bliver glad for de hurtige madløsninger. Nemt nok at lave lækkert, når der er kvali-halvfabrikata i køleskabet.

Denne gang er det en Bornholmerhane. Braiseret i weekenden med hvedeøl og suppegrønt. Efter selve måltidet med hanen, ligger resterne klar til at berige de næste dages retter.

Brystet kom på en salat og låret blev varmet til frokost. Tilbage er lidt mere bryst og et par dl. fond.


Havens squashplanter er i hopla, og trykker nye courgetter ud med alarmerende hast. Squash er virkelige gode, når de er små og faste. Som de næsten kun bliver, når man selv har planterne. En single middag i går er lavet med:

2 squash, i bjælker
god olie
2 spsk. sennepsfrø
1 spsk. karry - den er fra Karry kompagniet
1 lille dl. hanefond
1/4 hanebryst, skåret i små stykker
2 spsk. fløde
salt og peber
1. Olien varmes op på en pande med høje sider. Sennepsfrø og karry steges et par minutter i den varme olie, måske begynder sennepsfrøene at 'poppe'. Så gælder om at ikke stå i sit fineste hvide tøj - karry'en er fuld af gurkemeje, alt hvad den rører bliver flot gul - permanent.

2. Squashbjælkerne vendes i karryolien, og røres rundt ca. et minut, indtil der er olie på alle flader. Varmen skrues ned og squashene steger videre til de er næsten møre. Det tager 4-5 minutter.

3. Hanefond, hane, fløde, salt og peber tilsættes og retten får et par minutter mere. Så hanen er varm, og fond og fløde er kogt lidt ind. Smages til og serveres med godt brød, ristet.

Smager suverænt og laves på under 20 minutter, inkl. squashhøst. Det er klart en basisopskrift, som kan varieres uendeligt. Det er godt for smagen at grønsagerne vendes i det krydrede olie, inden de steges møre ved lavere temperatur, evt. med lidt væske.

2 kommentarer:

Sol sagde ...

Hej Kim

Hyggeligt at bladre lidt i din blog. Ku' sørme være hyggeligt at smage nogle af dine madkunster til vinhøst. Jeg har skrevet lidt mere på www.bobler.blogspot.com
Sig mig hvad er det for noget med teambuilding og madlavning?

Mange hilsner
Solveig

kimmm sagde ...

Hej Solveig

... og hyggeligt med snakken både her og hos dig på bobler.

Teambuilding med mad laver vi til personalegrupper. Når de skal opleve noget sammen. Eller blive bedre til noget - konstruktiv feedback, eller at løse uenigheder, selv om sidder i 10 forskellige lande osv.

Vi kommer med råvarer og opskrifter og styre slagets gang. Laver vinsmagning til middagen, ved at servere 2 vine til hver ret.

Jeg har gjort det i en del år, det bliver altid nogle gode aftener - sanserne er aktive, det giver gode oplevelser sammen. Og næsten altid super mad!

mange hilsner
Kim