Sider

mandag den 1. september 2008

Grillede tomater

...og squash. Var ned i søen og bade i går, mens det stadig var sommer. Skønt - efter at have solgt oprydningen i vores respektive hjem på loppemarked med en veninde.

(Sen)sommergrill til aftensmad. Ekstremt enkelt. De utrættelige planters små, spændstige squash i aflange kvarte vendte i olie.
Sennepsmarinerede kyllinglår. Halve tomater med grønne urter.

Alt er friskt. Smagt til. Igen. Passede og vendt med omhu på grillen. Timian i tomaterne - i stedet for basilikum, f.eks. - fordi det passer lidt bedre til den dybere smag, sennep'en giver kyllingen.

En masse små ting, der gør noget at spise til rigtig god mad. Næsten for banalt til at bruge energi på at formulere i ord, til at trætte tålmodige læsere med. Men ikke til at komme udenom.
1. Tomater halveres, kommes på en hed grillriste, skåret flader nedad. Efter nogle minutter begynder fladerne at tage farve og blive bløde, så vendes tomaterne. En skefuld olie iblandet salt, peber og hakket grønt - her timian og persille - kommes på hver. Tomaterne flyttes væk fra den værste varme og grilles langsomt indtil de er bløde hele vejen igennem. Det tager en lille halv time.

En af mine yndlings måder at lave tomater på, og de er næsten endnu bedre dagen efter.

Ingen kommentarer: