Sider

torsdag den 22. marts 2007

Eggplant (alla) parmigiana

Rigtig mormormad! Da jeg var barn syntes jeg, det var et tegn på fattigdom, at min mor lavede parmigiana med aubergine i stedet for med kalv. Det var det måske også.... Det var ren nostalgi at spise det i aften med en helt enkel grøn salat.

Til 4 personer bruges 1 mellemstor aubergine, skrællet og skåret på langs i 12-14 mm. tykke fodsåler.
Sålerne paneres: vendes først i mel, så i 1 sammenpisket æg, og til sidst i nogle gode brødkrummer tilsat salt og friskkværnet sort peber.Sålerne steges gyldne på middelhøj varme i olivenolie. Det tager 6-8 minutter på hver side. Læg de stegte auberginer på flere lag køkkenrulle - dup også oversiden - for at fjern overflødig olie.
Kom lidt god tomatsauce i bunden af 4 portionsforme eller et ovnfast fad. Læg auberginerne på og dæk dem med atter nogle skefulde sauce. Der bruges cirka 2 dl. sauce i alt.Skær 1 god, blød mozzarellaost i 3-4 mm. skiver... ... og læg skiverne ovenpå tomatsaucen. Kom et par spiseskefulde friskrevne parmesan ovenpå mozzarellaen og gratinér i cirka 20 minutter i en forvarmet 225° oven - der er ikke brugt varmluft her - indtil overfladen er gylden.

Ingen kommentarer: