Sider

lørdag den 17. marts 2007

Smørdampede gulerødder

Mere lækre end de kogte. Smørret får gulerodssmagen ud af gulerødderne - og hen til munden. Og så er A-vitaminen fedtopløselig, så der skal spises noget fedt med gulerødder for at få glæde af den.

Smelt 1 spsk. smør i en gryde. Skær 4 mellemstore gulerødder i halve skiver og vend dem et par minutter i smørret. Kom en halv dl. vand i. Lad gulerødderne dampe under låg indtil de lige har passeret al dente stadiet - lidt bløde, men ikke udkogte, og stadige flotte orange. Der skal måske lidt mere vand i. Servér varme eventuelt med et drys grønt - hakket purløg og kørvel er godt - og/eller et par omgange med peberkværnen.

Smørdampede gulerødder bliver kun rigtig gode, når gulerødderne er gode: søde, sprøde og med smag. Med risiko for at lyde som en reklame for Irma, har deres økologiske gulerødder igennem de sidste mange år konsekvent været alle tre - så dem bruger jeg.


Ingen kommentarer: