Sider

mandag den 26. marts 2007

Flødekartofler

En klassiker. Er vel blevet en sådan, fordi den kan være helt utrolig delikat. Fire ting adskiller de vidunderlige fra de ok flødekartofler: 1) kartoflerne har en god smag; 2) de skæres tyndt ud, i 1 - 2 mm. skiver; 3) skiverne tørres - læg dem på en stofble eller anden klæde og dup dem også tør på oversiden; 4) væden er mindst 2/3 fløde. Et par majroer giver en ekstra sød og dejlig smag.
Til 3 portioner bruges:
6 - 8 mellemstore kartofler i tynde skiver
1 - 2 majroer i skiver af samme størrelse som kartoflerne
ca. 1,5 dl. piskefløde, evt. 1/3 mælk
salt og peber

Tænd ovnen på 180°C. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Smør bunden af et ildfast fad. Læg kartoffelskiverne i et lag, så de overlapper hinanden. Drys med salt og peber og kom lidt af fløden på. Gentag med så mange lag som der er kartofler til. Bruges majroer kan de enten blandes med kartoffelskiverne eller lægges i et lag for sig.
Afslut med et lag kartofler, salt og peber og fløde. Fordel små klatter smør på overfladen. Bag indtil kartoflerne er møre og overfladen er gylden, det tager en lille time. De var skønne med en ovnstegt perlehøne proppet med skrællede limes, hakket rosmarin og salt og peber. I glassene en lækker, saftig Barbera d'Alba fra Capellano købt hos Carlo Merolli.

Ingen kommentarer: