Jeg plejer at bruge spidskommen, koriander og hvidløg, denne gang fulgte jeg min iranske slagters råd, og gned lammet med hvidløg og 'syvkrydderier'. I købepose, en blanding af kanel, ingefær, sort peber og... Hverken spidskommen eller koriander. Til 3 voksne, 2 børn og et par dages frokost er der brugt:
et lammebov på ca. 2 kg.
20 g. blød smør
1 fed hvidløg, presset
et par spsk. syvkrydderiblanding
2. Ovnen skrues ned til 160°C og lidt vand kommes i bradepanden. Boven steger videre indtil kødet er blødt og løsnes nemt fra benene med en gaffel, det tog 4 timer i går. Dryppes ca. hvert kvarter med skyen.
de sidste baby auberginer fra drivhuset, i halve
en kvæde, i lange tern
1/4 selleri, i tykke tændstikker
5 majroer, skrællede og i både
5 pastinakker, i tykke skiver
200 g bulghur
1 skalotteløg i både
olivenolie
salt
1. Løgene svitses bløde i olien på en panden. Bulghuren svitses med et par minutter.
Især kvæden og auberginerne var vi vilde med. Kvæden hittede hos børnene. Lammet var lige så godt med syvkrydderierne som det plejer at være.
Vinen - Le Ragoses Valpolicella Ripasso 'Le Sassine' - var fint til. Vi glemte at smage den røde Lambrusco - men blev enige om bagefter, at den nok også havde passet fint.
Udover Diwali-lysene på trappen op til første sal havde vi lys udendørs og et bål i stativet. Smukt, festligt i mørket... skøn aften.
2 kommentarer:
Det der ser jo helt genialt ud. Dine nærmeste er altså frygtelig heldige at have dig til at lave den slags afsindigt lækre, rustikke retter til dem. Jeg vil også have lammebov nu!
Ja, langtids-lammeboven er bare sååååå godt, og ekstremt nemt. Du kan glæde dig!
Tak for de søde ord... I lørdags var de nærmeste min pap-nevø og nogle gode venner, min veninde kom med desserten, en fantastisk St. Emilion au chocolat lavede helt fra grunden. Livet fås ikke meget bedre...
Send en kommentar