Sider

tirsdag den 13. oktober 2009

Frostbuketter og chablis-glæde

Plukkede løs af de knejsende solsikker og høstede havens dværge-frøkenhat - de lover frost igen i nat. Får de fineste buketter flere steder i huset af det.
Og fin, fin tirsdags vinfornøjelse, jeg åbnede en flaske Chablis, som har ligget i nogle år, til aftenens ovngrillede sommerfugle-poussin. Som viste sig at være fantastisk. Producenten er La Chablisienne, en af Frankrigs absolutte bedste kooperativer. Med mange premier- og grand cru marker 'i stalden' og striber af vellavede vine.

Ikke noget, jeg ellers dyrker... at drikke mere end et par glas ad gangen, men denne er en af gangene. Vinen smager uanstændigt godt.
En Premier Cru, marken hedder La Fourchaume, årgang er 1985. Waaaauw. Smør og ristet brød... på den bløde måde. Som bakker op om - og ikke overdøver - mineralerne og den smule frugt, der er tilbage.

Jeg bruger tit ordet perfekt, så der må findes en større superlativ til at beskrive den måde, vinen gik sammen med poussinen og den braiserede bladselleri på.

Tænk, at noget kan smage så umanerligt godt! Og tænk, at tirsdag aftenens næsten-fast-food aftensmad kan være så stor en oplevelse...

Ingen kommentarer: