Inspireret af den marokkanske M'Choui: et lammeforende gnides ind i krydderier og steger i flere timer over opvarmede sten til kødet er mørt og saftigt og falder fra benene. Vi brugte et udbenet kølle på små halvanden kilo og gav den halvanden time under Weberens grillelåg.
Den blev smurt ind i en pasta af:
80 g. smør
3 fed hvidløg, presset
1,5 spsk. stødt koriander
1 spsk. stødt spidskommen og
1 tsk. sød paprika
Venneparrets mandlige halvdel havde kigget lige længe nok i kuglegrillbogen i Kvickly til at opfatte, at projektets succes afhang af, at låget ikke blev løftet i tide og utide, mens dyret stegte. Så vi holdte fingerne fra, tog kun lige låget af for at kom et aubergine og nogle røde peber på grillen, vend dem og tage dem af. Køllen kom ud da stegetermometeren var på 74°.
Kødet var dejlig saftig, stadig en smule rosa indeni, med en fin krydderskorpe på. Det blev serveret med timian-/citronskalskrydrede kartoffelskiver, som havde ligget i bakken under lammet, en sauce af auberginen og de pillede røde peber. Vi havde både øl- og vinlyst med til bords, maden passede fint både til Carlsbergs Easter Brew og en Valpolicella Ripasso.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar