Nogle Rødmende Fluesvamp - i kurven - og små Brunstokket Rørhat - foran på billedet - kom også med hjem, men det er de store Spiselige rørhatte, Karl Johan, der gør mest lykke i gryden. Nogle blev sat til tørring, andre blev til en helt enkel svampesauce til tagliatelle. Til forret til 3 bruges:
et par store Karl Johansvampe, børstet rene og skåret i skiver
en god klat smør
1/2 glas hvidvin eller et par spsk. citronsaft
1/2 dl. piskefløde
salt og peber
et par spsk. finthakket persille
125 g. tørret eller tilsvarende frisk tagliatelle
evt. parmesan til at rive over ved bordet
2. Når de begynder at hænge lidt i tilsættes vinen, som koges af et par minutter. (Hvis der bruges citronsaft, kommes den først i efter fløden.) Så kommes fløden i og salt og peber, og saucen koges ind på laveste varm. Den skal have nogle få minutter, fløden skal opsuges, men saucen skal stadig være våd. Smag til, husk at smagen fortyndes, når den kommer på pasta'en.
3. Tagliatelle'en koges, så den er en smule på den ufærdige side af al dente, mens saucen laves. Saucen kan fint tages af varmen, hvis pasta'en ikke er helt klar. Hellere det, end at pasta'en venter på saucen. Varm saucen så lige igennem, og vend den afdryppede tagliatelle i. Rør et minut eller to, smag til og vend persillen i til sidst. Servér straks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar