Sider

mandag den 15. september 2008

Svampesauce med Brun kam fluesvamp og poussinrest

Var lige i Hareskoven forleden. Fik mængder af svampe i den improviserede svampekurv og en del under tommelfingerneglen, som gik ok som kniv. Kom hjem med rigelige Brun kam fluesvamp, en af dem, man skal kende godt for ikke at forveksle med en dødelig.

Superklassikeren,
svampesauce på ristet brød, blev spædet op med resterne af en grydestegt poussin med citron. Med letkogte grønne bønner til blev de et helt måltid i den lette ende.

1. Svampe børstes så rent som muligt ud i skoven, ellers bliver lamellerne fuld af skovbund, som man næsten ikke kan få ud.
Hjemme fjernes det mest af de lidt seje stokke, og svampene børstes helt rene. De store hatte halveres eller skæres i kvarte, de små forbliver hele.

2. Hattene steges i lidt smør på en pande ved mellemhøj varme, indtil de har smidt deres væske. Når den er fordampet steges de lidt videre, indtil kanterne bliver en anelse brune og karameliserer lidt.

3. Der skrues ned for varmen, og en rest stegt
fjærkræs-kød, revet i mindre stykker, tilsættes. Sammen med nogle spsk. piskefløde og salt og peber. Og lidt citronsaft eller vin, til at stramme saucen lidt op.

4. Brødet ristes. Når saucen er tilpas tyk smages den til. Der vendes et par spsk. hakket persille i, smages til igen og serveres rygende varm på varmt ristet brød.

Ingen kommentarer: