Sider

mandag den 8. september 2008

Karl Johan til tørring

Karl Johan er en af de få svampe der udvikler en stærkere aroma, når de tørres. En god ting, når der er kommet flere med hjem end der skal bruges til aftenens tagliatelle. Det er også skønt at kunne smide en håndfuld i en minestrone, eller under en stegt kylling til vinter.

Svampene er børstet rene og skåret i rimelig tynde skiver. Lagt på en stofble på tørrestativ foran vinduet, hvor solen skinner ind. Efter et par dage tørres de færdige i ovnen på laveste mulig varme og med åben dør. Når de er sprøde køles de af og kommes straks på glas.

I aften var jeg lige forbi Svampeforeningens åbent hus. Det holdes hver mandag fra 19 - 21.30 på
Københavns Universitets Botanisk Institut i svampesæsonen. Man kan komme og få hjælp til at bestemme sine svampe, og se en masse andre svampe, som folk har fundet på weekendens ture.

Jeg har været medlem af Foreningen til Svampekundskabens Fremme, som det så mundret hedder, i hundrede år, og øver mig i øjeblikket på at gå op til diplomprøven i svampebestemmelse i starten af oktober. Så siger foreningen officielt god for, at man kender forskel mellem de spiselige og de giftige. Skønt at have den ene ende af spisebordet dækket af åbne svampebøger, fedt at lad den indre svampenørd kom til.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Tørres Karl Johan'er MED rørene ??