Sider

torsdag den 4. september 2008

Marinerede champignon på grill

En særlig god måde at marinere svampe på. I går fik vi dem bagte, de var også rigtig gode, meeen... ikke helt på højde med de grillede. Til bøffer og rødvin i madklubben. Og sæsonens første ratatouille. Mums.

Købmanden havde kasser med 2,5 kg. meget store champignon, flotte og danske, til 30 kr, det jeg ikke kunne gå forbi. Marinerede 1,5 kg. af dem, så der også er noget til at lave fast food med de næste par dage. Marinaden er lavet af:

2 dl. god olivenolie
saften af 1 citron
1 chili, hakket fint
2 små hvidløgsfed, pressede eller meget finthakkede
5 spsk. finthakket persille
1. Svampene børstes rene og deles i halve eller kvarte, hvis de er meget store. Vendes i marinaden og står og trækker lidt.

2. De grilles nogle minutter på begge sider, eller bages ved 220°C indtil er færdige, ca. 20 minutter. De skal være skrumpet ind og mistede deres vand, og samtidig stadig være fugtige på ydersiden pga. marinaden. Serveres godt varme.

Smager også super med andre svampe, f.eks. faste rørhatte, østershatte, de spiselige mælkehatte.

Ingen kommentarer: