Sider

fredag den 8. juni 2007

Mormordressing

Gammeldags salatdressing, spises på blød hovedsalat. Noget af den eneste grøn salat, de fleste spiste her i landet, da jeg kom for 30+ år tilbage. Et område, jeg aldrig er blevet helt integreret på, opfostret, som jeg var, på det sprøde, kraftigere smagende Romaine salat.

Men gudeføde er den, denne fløde og citron dressing, på nyhøstet blød hovedsalat. I går fik vi den med stegt kylling, nye kartofler og råsyltet rabarber - en nærmest perfekt kombination.

9 spsk. piskefløde
3 spsk. citronsaft
2-3 tsk. rørsukker
lidt salt og friskkværnet peber

Det hele blandes sammen og står en halv times tid. Hældes over de vaskede og tørrede blade af et salathoved lige før man sætter sig til bords.

Vinen er en Sauvignon Blanc 2005 fra St. Clair i Marlborough, New Zealand. Efter Loire-dalen i Frankrig laver New Zealand noget af verdenens bedste vine på Sauvignon blanc druen. Marlborough er noget af det bedste i NZ, og St. Clair er en af bedste - hvis ikke den bedste - producent i Marlborough. Så det...

Det er en kraftig sauvignon, mere koncentreret og med mindre syre end dem fra Loire, som ellers også passer godt til denne slags mad. Købt hos Bichel, Emmery's har den også. En stor fornøjelse, og rigtig god til rabarber. Den er også en rigtig god vin til asparges.


Engelsk

Ingen kommentarer: